Hoeveel is mijn eigen bijdrage?

Een kunstgebit wordt voor ten minste 75 procent vergoed vanuit de basisverzekering. Over het bedrag dat wordt vergoed betaal je bovendien je eigen risico. Het is mogelijk om de eigen bijdrage voor een kunstgebit vergoed te krijgen via een aanvullende- of tandartsverzekering.

Wat is het verschil tussen eigen risico en eigen bijdrage?

Het eigen risico is het bedrag dat je per jaar zelf betaalt voordat je een vergoeding krijgt voor zorg. Een (wettelijke) eigen bijdrage betekent dat je voor sommige zorg een deel van de kosten zelf betaalt.

Welke tarieven worden gehanteerd?

In Nederland kennen wij een verplichte basisverzekering met een wettelijk eigen risico . Daarnaast kan men een vrijwillige aanvullende (tandarts) verzekering afsluiten voor zorg die niet in de basisverzekering is opgenomen. Een nota van een tandprotheticus zal bestaan uit een honorarium en een gedeelte tandtechniek. Deze tarieven worden in opdracht van de minister vastgesteld door de NZA (Nederlandse Zorgautoriteit).

Download de folder over de eigen bijdrage

Meer weten over de vergoeding die je kunt verwachten bij een behandeling? Lees dan rustig de folder door met daarin alle informatie over kosten en vergoedingen van verschillende behandelingen. Heb je daarna verdere vragen over een behandeling? Neem dan contact met ons op via 053 431 19 91.